Plataforma geogràfica interactiva com a culminació de l’estudi i interpretació d’un Capbreu del segle XIV (1345 i 1424) custodiat a l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.

Es tracta d’un mapa web dinàmic que ofereix l’oportunitat de conèixer el domini territorial dels Desbosc, aleshores senyors feudals de la baronia i els diferents elements que el conformaven. Una reconstrucció del paisatge medieval del moment a partir de l’anàlisi de la documentació històrica.

Clicant sobre qualsevol icona del mapa podem descobrir i conèixer diversos elements que es trobaven al territori feudal dominat pels Desbosc.

Aquest pioner projecte de geolocalització sorgeix a partir del buidatge del manuscrit, el tractament de les dades i la seva posterior localització espacial. Un treball interdisciplinari que ofereix com a resultat final un mapa web interactiu, un innovador recurs que reinventa la manera d’entendre i interpretar el contingut d’un Capbreu.

L’autoria del mapa pertany a Sebastià Ferran Fernández qui ha dissenyat gràficament el mapa mitjançant el programa de codi lliure i multiplataforma QGIS.

Actualització i revisió

Aquesta iniciativa pretén ser un projecte col·laboratiu en constant actualització i revisió.
Qualsevol persona interessada pot demanar la integració o modificació d’informació d’aquest mapa.

Per realitzar la sol·licitud de modificació emplena el següent formulari:

Els camps marcats amb * són obligatoris

Tipus de sol·licitud:*
Aquest camp només és per validació i no s’ha de modificar.